Christiansdal.dk
Forsiden > Fritid > Kajak

Kajak

Kajak er en total fed oplevelse på vandet og vi har i år købt vores egne havkajakker.

Valget faldte på en Hasle Excursion som har plads til høje mennesker (incl. dem med lange ben). Kajakken er vurderet til, at være en af de hurtigste plastkajakker. Ovenstående model er den nyeste fra Hasle brødrene og den er en smule lavere i stævnen end sine søstre. Kajakken er lidt højere på fordækket og dermed har den et øget indvendigt kammer.

Skal der nævnes en ulempe er det vægten på de 26 kg. kombineret med længden som bevirker, at det bliver relativt besværligt at løfte og bære kajakken ned til vandet.

Skulle du have lyst til, at læse mere om ovenstående type kajak kan du f.eks. gå ind på www.kajakkaeden.dk

Vores erfaringer i at sejle kajak bygger på, at Synne har sejle i en kajakklub og Claus i forbindelse med dvs. adventure Race har prøvet og sejlet et utal af kajakker. Derudover har vi nogle fælles oplevelser hvor vi har leje havkajakker og sejlet sammen.

Andre har også gjort sig mange erfaringer og en af de bedre sammeligninger jeg (Claus) har set på nettet er denne analyse fra kajak.dk. Dette site giver et overblik over de forskellige Kajak typer, deres anvendelse og fordele og ulemper.

Pagaj

Det rigtige valg af pagaj, kan give mere fart i båden. Derfor er typen af pagaj vigtig og brug heller lidt flere penge på en god pagaj end på en lidt dyre kajak.

Men hvad skal du vælge. Se en rigtig god analyse af Peter Hamberg om forskellige type af pagajer. Den giver dig nogle idé'er om hvad du skal se efter og hvad du skal undgå.

Hygge ved Hvidovre havn - sommeren 2009

 

Vores første ture

Vores første 2 ture i Havkajakkerne var sjove og lærerige. vi var begge dage ude i at sejle med sidevind og relative høj sø ( det ses dog ikke på billederne da de er taget i et læ område). Kajakken virker enorm stabil i høj sø og er let at styrer på vandet.

Billeder fra vores første ture på vandet